SATUPADTÓL – A „ DSU” CÉGCSOPORTIG

Az alapító Pócza Antal, megunva a Tervgazdaságot, túlélve a Gazdasági Mechanizmust, elkerülve a Vállalati Gazdasági Munkaközösségeket, önálló gépi forgácsoló – géplakatos kisiparos működési engedélyt váltott. 

1986.  ( 2 fő )

Saját tervezésben és kivitelezésben megépült Közép-Európa első automata húzószegecsgyártó gépe.  (percenként harminc darab húzószegecs)

Mivel ezen időben Magyarországon a húzószegecs csak a kiemelt iparágakban volt ismert, különböző publikációkkal, kiállításokon való részvétellel, sok esetben technologizálással, úttörő munkát végezve kiszélesítettük a felhasználók körét. 

1989.  ( 4 fő )

Professzionális ESSEBI tip. kötőelem gyártó, sajtoló és összeszerelő gépek érkeztek, előbb bérbe, később vásárlással tulajdonba.

1991.   ( 10 fő )

Az UNIRIV Kft létrehozása olasz partnerekkel abból a célból, hogy ellássuk a közép- és kelet - európai térséget húzószegecsekkel, kötőelemekkel.

Megépült Csepregen a Bognár közben 1.500 m2 alapterületű gyártócsarnok.

 

1996.    ( 35 fő )

A térségben elsők között kialakítottuk és vezettük be az ISO 9002 elvárások szerinti minőségbiztosítási rendszert.

1997.    ( 42 fő )

Telephelyet bővítettünk, 750 m2 félkész áru raktárt építettünk.

1999.     ( 51 fő )

Az Ügyvezető, az „ Év mecénása Vas Megyében -díj” nyertese.

2000.    ( 54 fő )

Családi tulajdonú vállalkozásként megalapítottuk az UNIGALV Kft-t, aminek keretében még ebben az évben megépítettük a térség egyik legmodernebb galvanizáló üzemét.

2001.    ( 58 fő )

Újabb telephelybővítéssel elkészült a 640 m2 –es készáru raktár.

Az első Széchenyi Terv megvalósításában végzett innovatív munkánk eredményeként, Matolcsi György Miniszter Úr az Uniriv Kft-t,   „Miniszteri Elismerés” -ben részesítette.

Még ebben az évben a Vas Megyei Közgyűlés  „Vas megye Sportjáért” kitüntető oklevelet adományozott az Ügyvezetőnek.

2002.    (  62 fő )

Az autóipari elvárásoknak megfelelően kialakítottuk és bevezettük a létező legszigorúbb ISO TS 16949:2002 minőségbiztosítási rendszert. Ennek a fejlesztésnek köszönhetően az általunk gyártott kötőelemeket feltételek nélkül használhatta fel számos autóipari nagyvállalat.

Elnyertük a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által kiírt „Vas Megyei Minőségdíjat”.

2005.    (  68 fő )

Az olasz tulajdonostársaktól, akik az idők során szinte családtagokká váltak, megvásároltuk az üzletrészüket, így az Uniriv Kft 100%-ban magyar, nagyrészt családi tulajdonba került.

2007.   (  75 fő )

Erdélyben, Marosvásárhelyen kötőelem és fémtömegcikk gyártás céljából leányvállalatot hoztunk létre, DSU MURES névvel.

2009.    ( 80 fő )

Zöldmezős beruházás keretében a DSU MURES Marosszentgyörgyön felépített egy új, 1.000 m2 -es modern gyártócsarnokot, ahol helyett kapott az időközben megalakult második leányvállalat is, a DSU Rappai, így tulajdonosi szerkezetben azonos, jogi értelemben négy önálló vállalat kooperációjával csoportot alkotva

létrejött a DSU Group!

 

 

A Vas megye Önkormányzatának Közgyűlése „Vas Megye Gazdaságáért díj”-jal jutalmazta a cégcsoport Ügyvezetőjét.

2010.   (  95 fő )

A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara az Ügyvezető társadalmi szervezetben végzett munkáját,   „Kamarai Munkáért emlékplakett”  adományozásával is elismerte. 

2012.   (  120 fő alkalmazott a DSU csoportban összesen )  

Megvásároltuk a Szentkirályi iparterületet ( 30.000 m2), ahová megépítettük a DSU csoport központját. ( 5.000 m2 gyártó csarnok)

 


2013.  (120 fő)

Elkészült a DSU csoport központja, áttelepítettük a magas műszaki kultúrát képviselő automata sajtoló gépeket, ide költöztettük a kitűnően felszerelt szerszámkészítő üzemünket is, aminek funkciója a Nádasdy Tamás Szakiskolával közös szakoktatási képzéssel is bővült.  

Magyar Innovációs Szövetség által kiírt „Innovációs Nagydíj”  pályázatunkat, a Bíráló Bizottság elismerő oklevéllel díjazta.

     

 

2014. (130 fő)

Ünnepélyes keretek között együttműködési szerződést írt alá az Uniriv Kft., az LUK Savaria Kft. és a Roto Elzett Certa Kft. A vállalatok összefogásának elsődleges célja a képzéssel kapcsolatban, hogy a megyében komoly problémát okozó munkaerőhiányt csillapítsa és kielégítse.

Galvanizálási eljárással bővült a DSU Mures tevékenysége.

     

2015. (135 fő)

Első magyar, közepes méretű vállatként, regionális multinacionális cégek mellett csatlakozott az Uniriv Kft. a szombathelyi duális gépészmérnök képzéshez.

Lebonyolítjuk az első gyakorlati vizsgát és szakmai bizonyítvánnyal végez az első szerszámkészítő osztályunk.

2018. (145 fő)

Új bevonatolási technológiákkal bővült szolgáltatásaink köre. Egy vásárolt és egy általunk épített berendezéssel Precote márkanéven ismert mikrokapszulás, csavarbiztosítási bevonatot lettünk képesek készíteni. Másik bevonatunkat, a cink- lammellát az autóipar igényei hívták életre, amely a nagy korrózióállóságáról (~1000h) ismert az iparban.

DSU Mures elindítja második horganyozó sorát.

2019. (150 fő)

A forgácsolással előállítható termékek iránti megnövekedett vevői igényeknek köszönhetően az Uniriv Kft. külön üzemrészt alakít ki ennek az új divízónak a Bognár közi telephelyén.

Egyedi kormánydöntéssel elnyert tanműhely fejlesztési támogatás keretében 21. századi gépparkkal bővült a Szentkirályi telephelyünk oktatási bázisa.