SATUPADTÓL – A „ DSU” CÉGCSOPORTIG

 

Az alapító Pócza Antal, megunva a Tervgazdaságot, túlélve a Gazdasági Mechanizmust, elkerülve a Vállalati Gazdasági Munkaközösségeket, önálló gépi forgácsoló – géplakatos kisiparos működési engedélyt váltott. 

1986.  ( 2 fő )

Saját tervezésben és kivitelezésben megépült Közép-Európa első automata húzó szegecsgyártó gépe.  (percenként, harminc darab húzószegecs)

Mivel ezen időben Magyarországon a húzószegecs csak a kiemelt iparágakban volt ismert, különböző publikációkkal, kiállításokon való részvétellel, sok esetben technologizálással, úttörő munkát végezve kiszélesítettük a felhasználók körét. 

1989.  ( 4 fő )

Professzionális ESSEBI tip. kötőelem gyártó sajtoló és összeszerelő gépek érkeztek, előbb  bérbe, később vásárlással tulajdonba.

1991.   ( 10 fő )

Az UNIRIV Kft létrehozása olasz partnerekkel abból a célból, hogy ellássuk a közép és kelet Európai térséget húzószegecsekkel, kötőelemekkel.

Megépült a Csepregen a Bognár közben 1.500 m2 alapterületű gyártócsarnok.

1996.    ( 35 fő )

A térségben elsők között kialakítottuk, és vezettük be az ISO 9002 elvárások szerinti minőségbiztosítási rendszert.

1997.    ( 42 fő )

Telephelyet bővítettünk, 750 m2 félkész áru raktárt építettünk

1999.     ( 51 fő )

Az Ügyvezető, az „ Év mecénása Vas Megyében -díj” nyertese.

2000.    ( 54 fő )

Családi tulajdonú vállalkozásként megalapítottuk az UNIGALV Kft-t, aminek keretében még ebben az évben megépítettük a térség egyik legmodernebb galvanizáló üzemét.

2001.    ( 58 fő )

Újabb telephelybővítéssel elkészült a 640 m2 –es készárú raktár.

Az első Széchenyi Terv megvalósításában végzett innovatív munkánk eredményeként,

Matolcsi György Miniszter Úr az Uniriv Kft-t,   „Miniszteri Elismerés” -ben részesítette.

Még ebben az évben a Vas Megyei Közgyűlés  „Vas megye Sportjáért” kitüntető oklevelet adományozott az Ügyvezetőnek.

2002.    (  62 fő )

Az autóipari elvárásoknak megfelelően kialakítottuk és bevezettük a létező legszigorúbb

ISO TS 16949:2002 minőségbiztosítási rendszert. Ezáltal, az általunk gyártott kötőelemeket feltételek nélkül felhasználja számos autóipari nagyvállalat.

Elnyertük a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által kiírt „Vas Megyei Minőségdíjat”

2005.    (  68 fő )

Az Olasz Tulajdonostársaktól, akik az idők során szinte családtagokká váltak, megvásároltuk az üzletrészüket, így az Uniriv Kft 100%-ban magyar, nagyrészt családi tulajdonba került!

2007.   (  75 fő )

Erdélyben, Marosvásárhelyen kötőelem és fémtömegcikk gyártás céljából leányvállalatot hoztunk létre, DSU MURES névvel.

2009.    ( 80 fő )

Zöld mezős beruházás keretében a DSU MURES Marosszentgyörgyön felépített egy új 1.000 m2 –es modern gyártócsarnokot, ahol helyett kapott az időközben megalakult második leányvállalat is a DSU Rappai, így tulajdonosi szerkezetben azonos, jogi értelemben négy önálló vállalat kooperációjával csoportot alkotva,

 

létre jött a DSU Group!

 

A Vas megye Önkormányzatának Közgyűlése „Vas Megye Gazdaságáért díj”-al jutalmazta a cégcsoport Ügyvezetőjét.

2010.   (  95 fő )

A Vas Megyei Ker. és Iparkamara az Ügyvezető társadalmi szervezetben végzett munkáját,   „Kamarai Munkáért emlékplakett”  adományozásával is elismerte. 

2012.   (  120 fő alkalmazott a DSU csoportban összesen )  

Megvásároltuk a Szent Királyi iparterületet ( 30.000 m2) ahová meg szeretnénk építeni a DSU csoport központját. ( 5.000 m2 gyártó csarnok)

2013.  (120 fő)

Elkészült a DSU csoport központja, áttelepítettük a magas műszaki kultúrát képviselő automata sajtoló gépeket, ide költöztettük a kitűnően felszerelt szerszámkészítő üzemünket is, aminek funkciója a Nádasdy Tamás Szakiskolával közös szakoktatási képzéssel is bővült.  

Magyar Innovációs Szövetség által kiírt „Innovációs Nagydíj”  pályázatunkat, a Bíráló Bizottság elismerő oklevéllel díjazta.  

 

A DSU Cégcsoport  egy magyar családi vállalkozásból jött létre, abból a célból, hogy a legmagasabb minőségi követelményeknek is megfelelően állítson elő kötőelemeket az autóipar, az összeszerelőipar és az építőipar számára. Termékeinket az elmúlt évtizedben egyre szélesebb körben ismerik és elismerik a megbízhatóság, pontosság és korszerűség miatt. A Cégcsoport a minőségorientált termelésnek, a folyamatos és magas szintű termékfejlesztésnek köszönhetően már a 3. évezred igényeinek megfelelően tervezi a jövő kötőelemeinek gyártását.

 

DSU cégcsoport számokban:

 

 

-          4 kötőelem gyártó központ

-          14.000 m2 gyártó és raktárfelület

-          30 év gyártási tapasztalat

-          20 év ISO rendszerekben

-          500.000.000 kötőelem évente

-          25 országba exportálunk

-          950 elégedett vevő

-          120 szakképzett dolgozó 

-          75 gépész tanuló

-          0 ppm garantálása optikaválogatással

 

 

» Cégtörténet
DSU CSOPORT
Uniriv
Az Uniriv Kft. Magyarország és Közép- Európa egyetlen szegecsgyára. Cégünk 1991. évben alakult, jelenleg 85 főt foglalkoztat egy 9.300m2-es korszerű üzemcsarnokban világvezető technológiával, modern program- vezérelt automata sajtológépekkel gyártjuk széles termékskálájú kötőelemeinket, melyek méretezése és minősége maradéktalanul kielégíti az ismert szabványokat és előírásokat. Speciális termékeink megoldást nyújtanak a legkülönfélébb kötési problémákra. Egyedi méret vagy anyagminőség sem lehet probléma szakembereink számára. Tevékenységeink közé tartozik továbbá a speciális felületkezelés (mosás, koptatás), hőkezelési eljárások, valamint a régióban egyedinek számító optikai válogatás.
» További információk
Unigalv
A galvanizáló üzem 2000. ben jött létre abból a célból, hogy kifogástalan minőségben szolgálja ki az Uniriv Kft. felületkezelési igényeit. Az üzemet a legszigorúbb környezetvédelmi elvárások és követelmények figyelembe vételével terveztük, és építettük. A korszerű programvezérlésű automata gépsor képes garantálni az egyenletes kitűnő minőséget, valamint a kibocsátott ipari szennyvíz előírások szerinti összetételét. 2010-ben észlelve az emelkedő piaci igényeket, kapacitásunkat megdupláztuk egy új sor üzembe helyezésével. A bővítésnek köszönhetően speciális lakkozott, magas só permet állóságú bevonatok készítését is megkezdtük. A tevékenység jelenleg 10 fő foglalkoztatását biztosítja.
» További információk
DSU Mures
A DSU márkajelű kötőelemek, szegecsek, és autóipari termékek iránti, egyre növekvő kereslet eredményeként 2006-ban jött létre Marosvásárhelyen a DSU Mures Kft. Lelkes és innovatív szakembergárdája révén gyorsan elsajátította a magas szintű gyártási és minőségi követelményeket, tevékenysége rövid időn belül elismertté vált a romániai felhasználók és forgalmazók számára. Az anyavállalathoz hasonlóan, amely Közép- Európa egyetlen húzószegecs gyára, a DSU MURES tevékenységi területe is, a fémek hidegfolyatással történő, precíziós megmunkálása, a húzó-és tömör szegecsek, fémtömegcikkek, valamint rajz vagy minta alapján rendelésre készülő hasonló jellegű termékek gyártása és forgalmazása.
» További információk
DSU RAPPAI
A DSU csoport professzionális kötő- elem kis és nagykereskedője Romániában! Kínálatában a DSU csoport gyártmányain túl, az igényes felhasználóipar kötőelemei és kézi- szerszámai is megtalálhatóak. A társaság jelentős raktári készlettel rendelkezik, kínálata folyamatosan bővül. A vevői igények kiszolgálására rugalmas, jól megszervezett szállítmányozást működtetünk. Üzlet- kötőinknek feladata a vevői igények felmérésén túl, a szakmai tanácsadás, a legoptimálisabb és leghatékonyabb megoldás kidolgozása, és ajánlása. Ebből a célból a kitűnően felkészült szakembereink egy speciálisan berendezett Ford Master típusú kisteherautóval rendszeresen látogatjuk partnereinket, ajánlva szolgáltatásainkat.
» További információk